تولد نوزاد میتواند باعث ایجاد مجموعهای از احساسات قدرتمند، از هیجان و شادی تا ترس و اضطراب شود. احساس غم و اندوهی که ممکن است در چند روز اول بعد از بچهدار شدن داشته باشید، گرفتگی خلق یا Baby Blues نام دارد. از هر 5 نفری که تازه مادر شدهاند، حدود 4 نفر (80 درصد) دارای گرفتگی خلق بعد از زایمان هستند. Baby Blous میتواند والدین جدید از هر نژاد، سن، درآمد، فرهنگ و تحصیلات را تحت تاثیر قرار دهد. شما برای احساسی که دارید مقصر نیستید. اگر احساسات غمگین شما بیش از 2 هفته طول بکشد، به پزشک خود اطلاع دهید. آنها ممکن است بخواهند شما را برای وضعیت جدیتری به نام افسردگی بعد از زایمان بررسی کنند. درمان افسردگی بعد از زایمان مانند روان درمانی یا دارو درمانی، به شما و کودکتان کمک میکند تا در آینده تا حد امکان سالم باشید.
افسردگی بعد از زایمان چیست؟
پس از بچهدار شدن، بسیاری از زنان دچار تغییرات خلقی میشوند. یک دقیقه احساس شادی میکنند و دقیقه بعد شروع به گریه میکنند. آنها ممکن است کمی احساس افسردگی کنند، به سختی تمرکز کنند، اشتهای خود را از دست بدهند، یا متوجه شوند که نمیتوانند خوب بخوابند، حتی زمانی که کودک خواب است. افسردگی پس از زایمان (PPD) یک بیماری سلامت روان است که زنان را بعد از زایمان تحت تاثیر قرار میدهد. PPD از نظر بالینی هیچ تفاوتی با یک دوره افسردگی که در هر زمان دیگری از زندگی یک زن رخ میدهد، ندارد.
درمان افسردگی بعد از زایمان
این نوع افسردگی مانند هر افسردگی دیگری درمان میشود. حمایت، مشاوره (گفتگودرمانی) و داروهای تجویزی (ضد افسردگیها) میتواند کمک کننده باشد. با پزشک خود در مورد بهترین روش درمانی صحبت کنید. اگر فکر آسیب رساندن به خود یا کودکتان دارید، فورا کمک بگیرید.
روان درمانی
صحبت با یک روانپزشک، روانشناس یا یک متخصص سلامت روان دیگر میتواند به شما کمک کند تا با احساسات خود کنار بیایید. انواع خاصی از درمان، مانند درمان شناختی-رفتاری (CBT)، میتواند به شما یاد دهد که افکار و الگوهای منفی را که به افسردگی شما کمک میکنند شناسایی کنید و راههایی برای شکستن این چرخه فکری منفی بیاموزید.
دارو درمانی
انواع مختلفی از داروها برای درمان افسردگی بعد از زایمان وجود دارد. همه آنها باید توسط پزشک شما تجویز شود. رایجترین نوع آن داروهای ضد افسردگی است. داروهای ضد افسردگی میتوانند به تسکین علائم افسردگی کمک کنند و برخی از آنها را میتوان در دوران شیردهی مصرف کرد. داروهای ضد افسردگی ممکن است بعد از چند هفته تاثیر خود را نشان دهند.
8 نوع روان درمانی برای درمان افسردگی بعد از زایمان
ممکن است قبلا بارها و بارها شنیده باشید که یکی از بهترین راهها برای درمان اختلالات خلقی، روان درمانی یا تراپی است. پیدا کردن یک درمانگر احتمالا اولین پیشنهاد از افرادی که در این چالشها تخصص دارند، خواهد بود. رویکرد درمانگر به درمان و بنابراین “من به یک درمانگر مراجعه می کنم” میتواند برای هر فرد معنای متفاوتی داشته باشد. با توجه به ارائه شفافیت در این موضوع، انواع مختلف درمانی را که بیشتر در درمان افسردگی پس از زایمان و Baby Blous استفاده میشود، به طور خلاصه در زیر شرح میدهیم.
درمان گیاهی افسردگی بعد از زایمان
زعفران
به دلیل سختی کار در تولید زعفران به عنوان گرانترین ادویه جهان شناخته شده است، استفاده از زعفران به عنوان یک گیاه دارویی برای بیش از 4000 سال ثبت شده است. در دسامبر 2017، مجله Phytomedicine نتایج یک کارآزمایی بالینی را در مورد کلاله زعفران برای درمان مادران مبتلا به افسردگی پس از زایمان منتشر کرد. نتایج نشان داد که گروهی که با 15 میلیگرم دو بار در روز کلاله زعفران درمان شدند، میزان بهبودی افسردگی پس از زایمان 96 درصد، دو برابر بیشتر از گروه دارونما بود. آنها به این نتیجه رسیدند که این یک درمان ایمن و قابل توجه برای مادرانی است که از افسردگی پس از زایمان رنج می برند.
امگا 3
دوزهای بالای مایع امگا 3 حاصل از روغن ماهی نشان داده است که افسردگی را از طریق کاهش التهاب عصبی کاهش میدهد و میتواند به ویژه در دوره پری ناتال (از هفته 20 بارداری تا 28 روزپس از تولد) مفید باشد. همچنین یکی از مهمترین مواد مغذی برای رشد مغز کودک شما است. دوز توصیه شده باید حاوی تقریبا 2 گرم EPA در روز باشد و 3-4 هفته طول میکشد تا اثرات خود را اعمال کند. توصیه میشود قبل از تولد مصرف شود تا ذخایر ذخیره شود و به رشد مغز در نوزاد کمک کند. مصرف روغن ماهی با تصفیه بالا که از نظر آلودگی فلزات سنگین آزمایش شده باشد، مهم است.
زردچوبه
کورکومینوئیدهای مشتق شده از زردچوبه فواید قابل توجهی برای درمان افسردگی و اضطراب نشان دادهاند. در یک مطالعه شش هفتهای، 50 فرد مبتلا به افسردگی به طور تصادفی برای دریافت 20 میلی گرم فلوکستین (یک داروی ضد افسردگی معمولی) و 25 میلی گرم زردچوبه در روز به صورت جداگانه یا ترکیبی انتخاب شدند. میانگین تغییر در نمرات و میزان بهبودی در هر سه گروه مشابه بود، که نشان میدهد زردچوبه اثری برابر با فلوکستین برای مدیریت افسردگی دارد. نشان داده شده است که در دوران شیردهی بیخطر است. استفاده در اواخر بارداری به دلیل اثرات رقیق کننده خون و خطر زایمان زودرس توصیه نمیشود.
ویتامین D
افسردگی با سطوح پایین ویتامین D مرتبط است. این امر به ویژه در ماههای زمستان که قرار گرفتن در معرض نور خورشید به ویژه کم است، بسیار مهم است. همچنین یکی از مواد مغذی توصیه شده توسط وزارت بهداشت برای رشد سالم نوزادان تازه متولد شده است. دوزهای توصیه شده برای بزرگسالان بسته به سطح ویتامین D در خون از 1000 یو در روز یا بیشتر متغیر است.
منیزیم
نشان داده شده است که منیزیم به طور قابل توجهی علائم اضطراب را کاهش میدهد و از خلق و خوی حمایت میکند. همچنین کیفیت خواب را بهبود میبخشد. دوزهای توصیه شده 300 میلی گرم منیزیم عنصری یک یا دو بار در روز است.
ویتامین B
ویتامین های B برای پاسخ به استرس سالم و تعادل انتقال دهندههای عصبی ضروری هستند. توصیه میشود از ویتامین B کمپلکس استفاده کنید زیرا برای دستیابی به نتایج بهتر با یکدیگر کار میکنند.
رایحه درمانی
یک مطالعه آزمایشی در سال 2012 به این نتیجه رسید که استفاده از رایحه درمانی به عنوان یک درمان کمکی برای اضطراب و افسردگی بعد از زایمان اثرات مثبتی دارد. اسانسهایی که بیشتر برای اضطراب و افسردگی استفاده میشوند عبارتند از: اسطوخودوس، یاس، یلانگ یلانگ، چوب صندل، ترنج و گل رز.
0 دیدگاه