مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

حل مشکل به شکل گروهی

زندگی تمام  افراد همواره با مشکلات و مسائل متعددی همراه بوده است. مطمئنا هر فرد بارها مجبور به حل مشکلات خود به تنهایی و به‌صورت فردی شده است. حل مشکل به شکل فردی دارای مزایا و معایب مخصوص به خود بوده اما این مشکلات می‌توانند به شکل گروهی نیز حل شوند. آیا تا به‌حال به حل این مشکلات به شکل گروهی فکر کرده اید؟ آیا واقعا تاثیر اینکار به شکل گروهی بیشتر است؟

در این مقاله به دنبال پاسخ سوالات بالا می‌رویم و میزان اثربخشی حل مشکلات به صورت گروهی را بررسی می‌کنیم.

حل مشکل به شکل گروهی بهتر است یا فردی؟

درحالی‌که انتخاب بهترین راه برای حل مشکل، به شرایط فرد بستگی داشته، تحقیقات نشان می‌دهد که حتی گروه‌های کوچک نیز از یک فرد تنها عملکرد بهتری دارند.

طبق تحقیقات انجام شده درباره تأثیر تعداد اعضای یک گروه در حل مشکلات، دریافت شد که گروه‌های سه تا پنج نفره در حل مسائل پیچیده بهتر از گروه‌های تک‌نفره عمل می کنند. گروه های کوچک حتی بهتر از بهترین افرادی که به تنهایی کار می کنند، مشکلات دشوار را برطرف می‌کنند. درباره تروما بخوانید.

یافته ها ممکن است در دانشگاهیان مفید باشد، جایی که گروه های حل مسئله ممکن است به عنوان یک ابزار یادگیری موثر عمل کنند. گروه ها و تیم های علمی، مراقبت های بهداشتی و تجارت نیز ممکن است این تکنیک ها را مفید بدانند.

چرا حل مشکل به صورتی گروهی بهتر است؟

برخی از عواملی که باعث می‌شوند این کار به شکل گروهی بهتر باشد، عبارتند از:

  • تعداد افراد بیشتر به معنای ایده‌ها و نظرات بیشتر است.
  • سرعت نتیجه‌گیری و پیدا کردن راه‌حل در گروه بیشتر است.
  • پردازش اطلاعات در گروه بیشتر است.
  • احتمال موفقیت در کار گروهی بیشتر است زیرا هر فردی توانایی منحصر‌به فردی داشته و مشارکت با یکدیگر، هر شکافی در توانایی یا دانشی را که دیگران ممکن است فاقد آن باشند، پر می‌کند.

نکته قابل توجه این است که موارد بالا برای گروه‌های بیش از دو نفر صدق می‌کند و گروه‌های دو نفره معمولا در سطح یک نفر عمل می‌کنند. این درحالی‌است که گروه‌های سه نفره و یا بیشتر، به طرز قابل توجهی بهتر از گروه‌های فردی و دو‌نفره عمل می‌کنند.

درباره اختلال شخصیت خودشیفته بخوانید.

  • این مطلب نشان می دهد که برای حل مسئله حداقل به یک گروه سه نفره به جهت دستیابی به مزایای کارگروهی نیاز است.

چه زمانی باید از گروه کمک گرفت؟

تحقیقات نشان داده که حل مشکل به صورت گروهی در زمینه‌های زیر بسیار موثر است:

  • دانشگاهی و تحصیلی
  • علمی و پزشکی
  • اداری و تجاری

در چنین زمینه‌هایی، استفاده از گروه‌های سه نفره می‌تواند در حل مسائل دشواری که نیاز به منطق، درک کلامی و کیفی دارند، کارآمدتر و دقیق‌تر باشد. درخصوص فوبیا بیشتر بخوانید.

همچنین با انجام تحقیقات در دانشجویان مقطع کارشناسی، مشخص شد که میزان یادگیری در دانشجویانی که در گروه‌های کوچک مسائل را حل می‌کنند در مقایسه با دانشجویانی که به‌تنهایی این‌کار را انجام می‌دهند، به مراتب بیشتر است.

با این‌حال همچنان به تحقیقات بیشتری برای فهم موارد زیر نیاز است:

  • آیا گروه های سه نفره در حل انواع دیگر مشکلات مؤثر هستند یا خیر؟
  • آیا یک مسئله در گروه، نهایتا به یک مسئله شخصی تبدیل می‌شود یا خیر؟
  • به‌طور کل می‌توان گفت، قرار دادن افراد در گروه‌های کوچک باعث بهبود یادگیری در سیستم آموزشی شده و همچنین عملکرد کارمندان را نیز افزایش می‌دهد.

در انتها، اگر در تلاش برای حل یک مشکل پیچیده هستید، تشکیل یک گروه کوچک سه تا پنج نفره می‌تواند باعث بهبود عملکرد شما شود و مشکلات و مسائلی را حل کند که به‌صورت فردی قابل حل نبوده‌اند. این در حالی است که کار گروهی از دید عامه مردم شهرت بدی دارد. پس اگر قصد در حل مشکلی دارید، بدانید که گرد هم آوردن افراد و تشکیل گروه می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کار شما بگذارد. این تاثیرات می‌تواند برگرفته از ایده‌های بیشتر، توانایی‌ها و تخصص‌های متنوع افراد گروه باشد. در مقاله بعدی درباره اختلال بیش فعالی بخوانید.

گروه روانپزشکی و روانشناسی مهربد

گروه روانپزشکی و روانشناسی مهربد

فعالیت خود را با هدف ارائه خدمات روانشناسی و روانپزشکی توسط متخصصان و روانپزشکان مجرب و حاذق آغاز کرده است.
این مرکز با داشتن فضایی مناسب، خدماتی تخصصی نظیر روان درمانی فردی، درمان مشکلات زوج و خانواده، مشاوره انلاین، روانپزشکی سالمندان، کودکان و نوجوانان را ارائه می دهد.
همچنین به درمان بیماری هایی نظیر افسردگی، اختلالات دو قطبی، اختلالات هوشیاری، عواقب مصرف داروهای روانگردان، وسواس فکری و غیره نیز می پردازند…
برچسب ها:
مقالات مرتبط
درمان اضطراب با بهترین روش

درمان اضطراب با بهترین روش

اضطراب یکی از مشکلات رایج روانی است و ممکن است برای بسیاری از افراد تأثیرات منفی روی کیفیت زندگی آنها داشته باشد....

اختلال وسواس و انواع آن

وسواس، نوعی اختلال اضطرابی است که می تواند با ترس و نگرانی های بدون دلیل همراه باشد. فرد مبتلا به وسواس به سختی می...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *