گروه روانشناسی و روانپزشکی مهربد / درمان اضطراب / بهترین درمان برای اختلال اضطراب اجتماعی
مدت زمان مطالعه ۹ دقیقه

بهترین درمان برای اختلال اضطراب اجتماعی

درمان اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) به شدت علائم عاطفی و جسمی و میزان عملکرد روزانه شما بستگی دارد. طول درمان نیز متفاوت است. برخی از افراد ممکن است به درمان اولیه به خوبی پاسخ دهند و نیازی به هیچ چیز دیگری نداشته باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است در طول زندگی خود به نوعی حمایت نیاز داشته باشند. دارو و تراپی در درمان اضطراب اجتماعی موثر نشان داده شده اند. اضطراب اجتماعی که در همه موقعیت‌ها اتفاق می‌افتد، بهترین پاسخ را به ترکیبی از دارو و تراپی می‌دهد. در حالی که تراپی به تنهایی اغلب برای افراد مبتلا به اضطراب خاص یک نوع عملکرد یا موقعیت اجتماعی کافی است. بنابراین، اگر تشخیص داده شده است یا فکر می کنید ممکن است SAD دارید، بدانید که غلبه بر آن امکان پذیر است.

علائم اضطراب اجتماعی

احساس خجالتی یا ناراحتی در موقعیت های خاص همیشه نشانگر اختلال اضطراب اجتماعی نیست. بسته به ویژگی های شخصیتی و تجربیات زندگی، افراد مختلف در محیط های اجتماعی کم و بیش راحت هستند. برخی از افراد ذاتا محتاط تر از دیگران هستند. ترس، نگرانی و اجتنابی که مشخصه اختلال اضطراب اجتماعی است از دلهره عادی متمایز است زیرا بر روابط، فعالیت های روزانه، کار، مدرسه و سایر فعالیت ها تأثیر می گذارد. شروع اختلال اضطراب اجتماعی اغلب در سنین اولیه تا اواسط نوجوانی رخ می دهد، اما ممکن است در کودکان کوچکتر یا بزرگسالان نیز رخ دهد.

علائم فیزیکی اضطراب اجتماعی

  • ناراحتی معده یا حالت تهوع
  • تعریق
  • لرزیدن یا لرزش
  • تپش قلب
  • خجالت زدگی
  • تعریق
  • تنگی نفس
  • سرگیجه یا غش
  • عضلات منقبض یا دردناک
  • موارد وحشت زدگی

اکثر مردم گهگاه از نوعی اضطراب جزئی رنج می برند. اگر اضطراب برای مدت طولانی ادامه داشته باشد، باعث رنج و عذاب بزرگ شود، یا به طرق دیگر بر زندگی شما تأثیر بگذارد، ممکن است جدی شود یا به یک اختلال تبدیل شود.

درمان دارویی اختلال اضطراب اجتماعی

انواع مختلفی از داروها برای درمان اضطراب اجتماعی تجویز می شوند. هر کدام بسته به شرایط خاص شما مزایا و معایبی دارند.

مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)

SSRI ها به دلیل عوارض جانبی قابل تحمل و سهولت تجویز، خط اول درمان دارویی محسوب می شوند. با این حال، به دلیل پتانسیل اثرات ترک، SSRI ها باید همیشه در هنگام پایان درمان کاهش یابد. گزینه ها عبارتند از:

  • پاروکستین (Paroxetine)
  • فلوکسامین (Fluvoxamine)
  • سرتالین (Sertraline)
  • سیتالوپرام (Escitalopram)
  • سیتالوپرام (Citalopram)
  • فلوکستین (Fluoxetine)

مهارکننده های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs)

SNRI ها دسته ای از داروهای ضد افسردگی هستند که در درمان اضطراب استفاده می شوند و بر انتقال دهنده های عصبی سروتونین و نوراپی نفرین اثر می گذارند. گزینه ها عبارتند از:

  • ونلافاکسین (Venlafaxine)
  • دولوکستین (Duloxetine)
  • دوسونلافاکسین (Desvenlafaxine)

مسدود کننده های بتا

بتا بلاکرها معمولا به صورت خوراکی قبل از یک رویداد اضطراب آور مانند اجرای برنامه برای کاهش علائم اضطراب مانند ضربان قلب سریع، لرزش دست و احساس “پروانه در معده (دلشوره داشتن و یا هیجان‌زده بودن)” مصرف می شوند. گزینه ها عبارتند از:

  • پروپانولول (Propranolol)
  • آتنولول (Atenolol)

مسدود کننده های بتا در موقعیت هایی که نیاز به تیزبینی ذهنی دارند مفید هستند زیرا اثرات نامطلوبی بر توانایی شناختی ندارند.

بنزودیازپین ها

آرام بخش های خفیفی هستند که با کاهش سرعت سیستم عصبی مرکزی علائم اضطراب را کاهش می دهند. اگرچه بنزودیازپین ها سریع الاثر و به خوبی قابل تحمل هستند، اما پتانسیل ایجاد عادت را دارند و نباید برای افراد مبتلا به اختلال سوء مصرف مواد تجویز شوند.

  • لورازپام (Lorazepam)
  • دیازپام (Diazepam)
  • آلپرازولام (Alprazolam)
  • کلونازپام (Clonazepam)

این دسته از داروها خط اول درمان اضطراب اجتماعی محسوب نمی شوند.

مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)

زمانی MAOI مفیدترین درمان برای اختلال اضطراب اجتماعی در نظر گرفته می شد. با این حال، این داروها خطر عوارض جانبی جدی را در صورت رعایت نکردن دستورالعمل های غذایی و دارویی به همراه دارند.

  • فنلزین (Phenelzine)
  • ترانیل سیپرومین (Tranylcypromine)
  • ایزوکاربوکسازید (Isocarboxazid)

درمان های روانشناختی

روان درمانی را می توان به تنهایی یا همراه با داروهای تجویزی استفاده کرد. گزینه‌های مختلف، روش‌های روان‌شناختی هستند که برای کمک به فرد برای تغییر رفتار خود به چیزی مطلوب طراحی شده‌اند. یک انگ رایج در ارتباط با مراجعه به روان درمانگر یا روانپزشک وجود دارد، اما میلیون ها نفر می روند و از آن سود می برند. هیچ چیز برای خجالت یا شرم وجود ندارد. سعی کنید در مورد افکار و احساسات خود چند یادداشت بردارید تا در اولین قرار خود نقطه شروعی برای بحث داشته باشید. اگرچه ممکن است در ابتدا دشوار به نظر برسد، اما هرچه با پزشک خود صادق تر باشید، می توانید در مدیریت اضطراب خود پیشرفت بیشتری داشته باشید.

درمان شناختی رفتاری (CBT)

CBT خط اول درمان روان درمانی برای درمان اضطراب اجتماعی (SAD) است. این نوعی روان درمانی است که برای اصلاح افکار و رفتارهای شما به منظور تأثیرگذاری مثبت بر احساسات شما طراحی شده است. 3 نوع تکنیک CBT:

  • مواجهه درمانی
  • ساختاردهی مجدد شناختی
  • آموزش مهارت های اجتماعی

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)

این درمان برای اختلال اضطراب اجتماعی یک تکنیک “موج سوم” است که پس از CBT توسعه یافته است و بر اساس فلسفه بودایی است. از طریق ACT، شما یاد می گیرید که چگونه افکار منفی و اضطراب را بپذیرید تا اینکه سعی کنید آنها را حذف کنید. با جدا کردن خود از اضطراب اجتماعی، انتظار می رود که علائم شما به طور طبیعی کاهش یابد. یک درمانگر ACT از تمرین‌های تجربی، مداخلات مبتنی بر ارزش‌ها و آموزش مهارت‌های ذهن آگاهی به عنوان بخشی از درمان استفاده می‌کند.

گروه درمانی تخصصی برای اضطراب اجتماعی

در کلینیک های روانشناسی، گروه درمانی را به ویژه برای افرادی که اضطراب ناتوان کننده و خلق و خوی ضعیف از جمله اضطراب اجتماعی را تجربه می کنند، ارائه می دهند. روش ها و راهکارهایی را برای مقابله یا کاهش اضطراب خود یاد خواهید گرفت. علاوه بر این، تجربیات و راهکارهای مفیدی را با یکدیگر به اشتراک خواهید گذاشت که باعث کاهش احساس تنهایی و افزایش خودآگاهی شما می شود. این برنامه‌ها ترکیبی التقاطی از گروه‌های روان‌پویشی، شناختی رفتاری و ذهن‌آگاهی/آرام‌سازی را فراهم می‌کنند تا شرکت‌کنندگان یک تجربه درمانی کامل و جامع برای ارتقای بهبودی سریع داشته باشند.

روانکاوی

روان درمانی پویشی و روانکاوی شامل یک درمانگر است که به شما کمک می کند تا مسائل اساسی را از دوران کودکی درک کنید که ممکن است در اضطراب اجتماعی شما نقش داشته باشد. این برای افرادی که درگیری های حل نشده عمیق تری دارند که به اضطراب آنها کمک می کند بسیار مفید است. روانکاوی همچنین ممکن است در برخی موارد برای کشف مقاومت بالقوه در برابر تغییر مفید باشد.

درمان های مکمل

درمان های جایگزین برای اختلال اضطراب اجتماعی شامل مواردی مانند مکمل های غذایی، رایحه درمانی و یوگا است. اکثر درمان‌های جایگزین از نظر علمی کارایی در درمان SAD را ثابت نکرده‌اند. علاوه بر این، درمان‌های جایگزین ممکن است به سختی روش‌های استاندارد درمان تنظیم نشوند.

داروی گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی

افراد مبتلا به اختلال اضطراب گاهی اوقات داروهای گیاهی را به عنوان جایگزینی برای داروهای تجویزی در نظر می گیرند. این ممکن است به این دلیل باشد که برخی از داروها، به عنوان مثال، بتا بلوکرها یا بنزودیازپین ها، می توانند عوارض جانبی ناخواسته ای داشته باشند. مهم است که قبل از کاهش یا قطع داروهای تجویزی یا شروع مکمل های گیاهی با پزشک صحبت کنید. برخی از گیاهان می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند یا با سایر داروها تداخل داشته باشند.

آشوگاندا

در میان گروهی از گیاهان دارویی به نام آداپتوژن است. آداپتوژن ها بر سیستم ها و هورمون هایی در بدن تأثیر می گذارند که پاسخ استرس فرد را تنظیم می کنند. آشواگاندا سابقه طولانی استفاده در طب سنتی هند یا آیورودا دارد.

بابونه

بابونه گیاهی گلدار است که از نظر ظاهری شبیه به گل آفتابگردان است. دو نوع بابونه وجود دارد که افراد می توانند از آنها به صورت دارویی استفاده کنند: بابونه رومی و بابونه آلمانی. برخی افراد از بابونه به اشکال مختلف برای کمک به کاهش استرس و اضطراب استفاده می کنند.

سنبل الطیب

والرین گیاهی است بومی اروپا و آسیا. برای قرن‌ها، مردم از ریشه برای کمک به درمان مشکلات خواب، اضطراب و افسردگی استفاده کرده‌اند. مردم همچنین باید بدانند که سنبل الطیب ممکن است اثر خواب آور داشته باشد. مصرف این گیاه با الکل یا داروهای آرام بخش به این اثر می افزاید و می تواند خطرناک باشد.

اسطوخودوس

گیاهی گلدار از خانواده نعناع است. بسیاری از افراد از اسطوخودوس برای کمک به آرام کردن اعصاب و کاهش اضطراب استفاده می کنند. اسانس اسطوخودوس (LEO) حاوی مواد شیمیایی به نام ترپن است. یک مقاله مروری در سال 2017 نشان می‌دهد که دو مورد از این ترپن‌ها به نام‌های لینالول و لینالیل استات ممکن است اثر آرام‌بخشی بر گیرنده‌های شیمیایی در مغز داشته باشند.

گیاه کاوا

درختچه ای است که بومی جزایر اقیانوس آرام است. در جزایر اقیانوس آرام، مردم از کاوا در یک نوشیدنی تشریفاتی استفاده می کنند که برای کاهش استرس و تغییر خلق و خوی طراحی شده است. مردم می توانند کاوا را به عنوان مکمل به صورت آنلاین یا در فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی خریداری کنند.

متخصص درمان اضطراب اجتماعی

متخصصان خصوصی پیشرو سلامت روان کلینیک مهربد اینجا هستند تا به شما کمک کنند بر اضطراب اجتماعی غلبه کنید. این کاملا طبیعی است که در برخی شرایط اجتماعی کمی احساس ناراحتی کنید. ممکن است قبل از رویدادهای مهم مانند قرار ملاقات یا سخنرانی در محل کار، دلشوره یا هیجان زده باشید. با این حال، اگر شما دارای یک اختلال اضطراب اجتماعی هستید که به عنوان فوبیای اجتماعی نیز شناخته می‌شود، تعاملات اجتماعی عادی می‌تواند باعث شود که شما به شدت مضطرب، خودآگاه و خجالت زده باشید. زیرا نگران هستید که دیگران شما را قضاوت کنند یا به شما نگاه سختی بکنند. روابط، کارهای روزمره، کار، مدرسه و سایر فعالیت ها همگی می توانند تحت تاثیر استرس شدید قرار گیرند.

گروه روانپزشکی و روانشناسی مهربد

کلینیک مهربد با بیش از چندین سال تجربه در درمان مشکلات سلامت روان، یکی از بهترین کلینیک‌های روانشناسی در زعفرانیه محسوب می‌شود که به طور منظم از بیماران برای غلبه بر اضطراب اجتماعی و سایر اختلالات خلقی رایج حمایت می‌کند. بر اساس سالها تجربه در درمان اختلالات اضطرابی، هدف روانشناسان کلینیک مهربد این است که به شما کمک کنند، چرخه ترس و نگرانی را بشکنید. وقتی اضطراب، زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد تا حدی که نفوذ مداوم آن باعث می شود که برای کمک دست دراز کنید، آنها در کنار شما خواهند بود.

نتیجه گیری

کمک گرفتن برای اولین بار می تواند به خودی خود احساس ناراحتی و اضطراب کند. بدانید که در حال برداشتن بهترین گام اول در مسیر درست برای کاهش اضطراب اجتماعی خود در دراز مدت هستید.

گروه روانپزشکی و روانشناسی مهربد

گروه روانپزشکی و روانشناسی مهربد

فعالیت خود را با هدف ارائه خدمات روانشناسی و روانپزشکی توسط متخصصان و روانپزشکان مجرب و حاذق آغاز کرده است.
این مرکز با داشتن فضایی مناسب، خدماتی تخصصی نظیر روان درمانی فردی، درمان مشکلات زوج و خانواده، مشاوره انلاین، روانپزشکی سالمندان، کودکان و نوجوانان را ارائه می دهد.
همچنین به درمان بیماری هایی نظیر افسردگی، اختلالات دو قطبی، اختلالات هوشیاری، عواقب مصرف داروهای روانگردان، وسواس فکری و غیره نیز می پردازند…
برچسب ها:
مقالات مرتبط
درمان اضطراب با بهترین روش

درمان اضطراب با بهترین روش

اضطراب یکی از مشکلات رایج روانی است و ممکن است برای بسیاری از افراد تأثیرات منفی روی کیفیت زندگی آنها داشته باشد....

اختلال وسواس و انواع آن

وسواس، نوعی اختلال اضطرابی است که می تواند با ترس و نگرانی های بدون دلیل همراه باشد. فرد مبتلا به وسواس به سختی می...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *